iklan

Monday, November 22, 2010

Perkomputeran Awan(cloud computing)


Munculnya pengkomputeran awan mengoncang pusat graviti. Ini adalah ia mengubah sifat persaingan dalam industri komputer. Perkembangan teknologi telah sampai saat ini mendorong daya komputasi dari hub pusat: pertama dari mainframe ke minicomputer, dan kemudian ke PC dan laptop. Sekarang kombinasi prosesor yang kuat lebih murah dan lebih, dan selalu lebih cepat dan lebih pernah rangkaian ini, adalah mendorong kuasa kembali ke tengah dalam beberapa hal, dan bahkan lebih jauh pada orang lain.pusat data Awan ialah, pada dasarnya, mainframe umum dibesarkan bahawa pengguna tidak perlu mengikuti, atau mengemas kini.

"Cloud Computing" adalah sehingga lebih murah dan lebih murah untuk menggunakan teknologi baru dan tidak menghabiskan banyak uang hanya untuk menetapkan itu.
"Cloud computing" adalah tentang tawaran infrastruktur sebagai sebuah perkhidmatan, bukan sebagai rumah di pelayan atau desktop besar.
"Cloud Computing" adalah tentang menggunakan aplikasi melalui web. Tidak lagi perlu memasang dan mengemas kini perisian, komputer pelayan atau laptop.
"Cloud Computing" adalah tentang tidak lagi membeli lebih banyak ruang dan lebih untuk pelayan anda, atau komputer, kerana semua data hidup di awan, bukan di komputer anda atau pelayan.
"Cloud Computing" adalah tentang tidak peduli apa sistem operasi yang ANDA berjalan pada komputer anda, selama anda mempunyai pelayar, anda boleh menggunakannya.


Apa itu CLOUD COMPUTING?

1 komenentar:

kitaro said...

untuk info cloud pihak kami menyediakan service cloud computing..
boleh layari laman web ni

http://www.skalicloud.com/