iklan

This is default featured slide 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

Sunday, February 27, 2011

INFO KERJAYA:KONSTABEL POLIS BANTUAN(LELAKI SHJ.)


,Jawatan untuk Konstabel Polis Bantuan Lelaki telah dibuka.Borang boleh diambil di IPD berdekatan anda.Temuduga terbuka pada 8 dan 9 mac 2011 di Dewan Serbaguna ,Dataran Bandaraya Johor Bharu

Jawatan Konstabel Lelaki PDRM dibuka Sekarang

Perhatian perhatian kepada sesiapa yang ada cita-cita nak menjadi POLIS DIRAJA MALAYSIA,Jawatan untuk Konstabel Lelaki telah dibuka.Borang boleh diambil di IPD berdekatan anda.Tarikh tutup permohonan adalah pada 

Semenanjung Malaysia-9hb Mac 2011
Sabah/Serawak-14hb Mac 2011


KLIK GAMBAR UNTUK BESARKAN
Alamat Surat Menyurat(scan tak pernuh):
KETUA POLIS NEGARA
(UNIT PENGAMBILAN)
IBU PEJABAT POLIS DIRAJA MALAYSIA
50560 BUKIT AMAN
KUALA LUMPUR
03-226 68 350

Diploma Perguruan Lepasan Ijazah 2011 dibuka mulai 28 Februari 2011 hingga 14 Mac 2011

KLIK GAMBAR UNTUK BESARKAN


Perhatian perhatian kepada sesiapa yang ada cita-cita nak jadi guru, nak mohon  Diploma Perguruan Lepasan Ijazah (DPLI), ada berita baik hari ni.

Untuk permohonan K Diploma Perguruan Lepasan Ijazah (DPLI), permohonan telah di buka pada esok 28 Februari 2011 sehingga 14 March 2011 untuk kemasukkan pada Julai 2011 ini. 

Cara mohon macam biasalah kena beli nombor pin dulu kat BSN then isi borang secara online. Untuk maklumat lanjut tentang DPLI boleh tengok di sini

HAFEEZDOTMY™ | Topi Keledar Pelbagai Jenama Dan Bentuk Untuk Dijual...Cepat2

Ini Kalau Ditahan Pak Polis ini mesti kata kita tak pakai topi keleda ni..

Hati-hati ketika memakai topi ini,mungkin mudah terpecah seperti tembikai jua

Sesuai untuk Maria Shaporova

Untuk Si Botak..

Untuk Pelancong...senang beb




Friday, February 25, 2011

HAFEEZDOTMY™ | Menipu masa

Sejak menganggur dekat 2 bulan ni,aku seperti menipu masa.aku menipu diri yg aku tak risau berkenaan masa depan aku,harap2 ada rezeki aku untuk mendapat perkerjaan baru.jawatan sebagai fasilitator schoolnet memberi bYK makna dan memberi banyak pengalaman.
Sent from my Nokia c6-01 phone

Thursday, February 24, 2011

Lawak:Client...RE:.......

This happened to my coworker who works in the client support in small software company. He received an email from an angry customer who needed some help. My friend answered quickly and thought the case was closed.

A few hours later he received and angry phone call from the customer:

Customer: Why is your support so slow. I wrote you email a few hours ago and no one answered it.
Support: I've answered it just after it came. Didn't you get it?
Customer: Let me check. What was its subject?
Support: Same as yours, but starting from "Re: ".
Customer: I delete all email with subject starting from "Re: " without reading. Could you resend it?

Lawak:Client...

Background: Client has two nearly identical websites to promote her business. I was hired to update the sites and make them look more "modern." So I redesign both sites, test them out and upload them to the client's server, as per her instructions. Two days later I get this panicked phone call: 

Client: "What did you do to my websites?" 
Me: "I updated them according to your instructions, why?"
Client: "Because they're all messed up now." 
Me: (opening browser and viewing the sites) "What's messed up about them? They look fine to me." 
Client: "The pages are too wide." 
Me: "Hmmm.....they look fine to me here, and I tested all the way down to 800 x 600 resolution."
Client: "I don't know about that. The pages run off the page. They're too wide and the words run off the edge."
Me: "Maybe it's your monitor settings?" 
Client: "Monitor settings?"
Me: "Uh-huh. Do you know how to change them?" 
Client: "I'm not using a monitor." 
Me: (utterly baffled now) "Then how are you seeing the website?"
Client: "A friend printed the pages for me." 
Me: "Printed them? On paper? You're not viewing the sites online?"
Client: "No, I dont'have a computer." 
Me: (wishing I could reach through the phone lines and strangle her) "Well, trust me, it looks great online. Maybe you should go to your friend's house and look at the sites on his computer." 
Client: "I'll do that. And I'll call you back and tell you what's wrong." 
Me: Okay, then..." 

[GAMBAR]Bumi semakin nazak...Jagalah alam sekitar

Bumi semakin nazak...Jagalah alam sekitar

[GAMBAR]Berenang Tanpa Lemas?

Kolam ni sesuai untuk orang tak pandai berenang heheh!

Wednesday, February 23, 2011

[gambar]Bahagian Dapur-Proses menyediakan juadah untuk maulud malam ini...




Desas-desus mengenai Zizan Raja Lawak, 27, dan Dira Abu Zahar, 27, bakal menjadi pengacara rancangan hiburan sensasi Melodi ternyata benar setelah pengurusan TV3 mengesahkannya semalam.

Penerbit Melodi, Azman Abd. Ghafar berkata, pemilihan Zizan dan Dira dibuat bagi menggantikan Fara Fauzana dan Wahid Senario yang sudah enam tahun mengendalikan rancangan itu.

“Tidak dinafikan kehebatan dan keserasian gandingan Fara dan Wahid sepanjang enam tahun mengacarakan Melodi, tetapi kami merasakan pertukaran pengacara adalah salah satu langkah strategik yang wajar dilakukan.

“Kami yakin dan percaya dengan bakat yang dimiliki oleh Zizan dan Dira serta gandingan mereka berdua mampu menyerikan program ini dengan corak pengacaraan yang sudah sebati dengan penonton,” katanya dalam satu kenyataan yang dikeluarkan semalam.

Bagaimanapun tegas Azman, dia tidak mahu penonton setia rancangan tersebut salah faham dan menganggap telah timbul masalah di antara pihak penerbit dengan Fara dan Wahid.

- KOSMO!


P/S:
1.AKU KURANG MINAT NGAN ZIZAN(LAWAK SPLASTIK)
2.MACAM MANA ORANG BOLEH SUKA TAK TAHU LAH

MUDAH.MY-laman web ketiga paling ramai dikunjungi pelayar Internet di Malaysia


SHYLENDRA berbangga mudah.my yang asalnya beroperasi sebagai sebuah laman web kecil kini menjadi laman web ketiga paling ramai dikunjungi pelayar Internet di Malaysia.


Pendekatan mudah.my (Mudah) sememangnya seiring dengan nama laman web itu sendiri. Justeru, apabila melayari laman web berkenaan, tidak timbul masalah reka bentuk laman atau grafik yang mengelirukan pengguna sehingga menjejaskan misi perdagangan yang ingin dijalankan.

Mudah memberi peluang kepada semua orang membeli dan menjual produk mereka dengan kaedah yang paling mudah dan yang lebih penting secara percuma.

Ia menghubungkan pembeli dan penjual di Malaysia sekali gus memberikan pengalaman perdagangan yang efisien.

Pengurus Besar Mudah, Shylendra Nathan memberitahu, prinsip berkenaan membuatkan pembeli dan penjual mencapai hasrat mereka dengan pantas, sekali gus memberi kejayaan kepada Mudah untuk menjengah pasaran dengan pantas.

“Dengan menggunakan prinsip ini, Mudah dengan cepat memintas laman-laman web serupa di pasaran dalam talian sehingga mencapai kedudukan ketiga dalam negara selepas Facebook dan Google.

“Duduk di tempat pertama bagi kategori laman web perdagangan bermakna Mudah telah jauh meninggalkan para pesaingnya dan telah berada pada satu tahap yang kukuh,” katanya ketika ditemui di pejabatnya di Kuala Lumpur baru-baru ini.

Sebelum Mudah dilancarkan katanya, pemilihan nama Mudah.my adalah bagi menepati pasaran tempatan dengan memilih nama yang dekat dengan pengguna Malaysia. Selain itu, aspek yang diberi perhatian adalah sama ada ia mencipta peluang perniagaan yang efektif.

Empat juta pengunjung sebulan

“Nama Mudah pendek dan mudah diingati. Ia juga secara tidak langsung menyampaikan filosofi syarikat ini yang ingin menjalankan perdagangan dan menghubungkan pengguna Malaysia dengan cara yang paling mudah.

“Dengan jumlah pengunjung laman web yang kecil pada mulanya, kini Mudah mempunyai kira-kira empat setengah juta pengunjung unik setiap bulan dan menghubungkan kira-kira sejuta penjual yang terdiri daripada peniaga individu dan perniagaan kecil dan sederhana (SME),” katanya.

Beliau bagaimanapun tidak menolak bahawa, trend perdagangan dalam talian yang berkembang sejak beberapa tahun ini menyumbang kepada kepesatan Mudah sebagai peneraju perdagangan dalam talian.

“Walaupun perdagangan turut dijalankan di Facebook dan blog, peniaga dalam talian kini dilihat menggunakan semua medium yang ada untuk memajukan perniagaan mereka, termasuk melalui Mudah.

“Mudah lebih efektif kerana ia menumpukan sepenuhnya kepada tujuan perdagangan dan pengiklanan melalui kategori-kategori yang disusun bagi memudahkan pencarian pelanggan berpotensi,” katanya.

Nathan memberitahu, Mudah ialah anak syarikat Mudah.my Sdn. Bhd. yang menjalin usaha sama dengan Singapore Press Holdings Limited (SPH) dan Schibsted ASA.

“SPH yang terletak di Singapura merupakan organisasi media peneraju yang mengeluarkan sebanyak 17 jenis akhbar dalam empat bahasa, lebih 100 tajuk majalah dan sejumlah laman web.

“Schibsted ASA pula merupakan syarikat pengiklanan terbesar di Eropah yang mempunyai pasaran di Belgium, Perancis, Sepanyol, Sweden, Asia dan Amerika Latin,” katanya.

Tambah beliau, operasi di Malaysia dikawal oleh 701Search Pte. Ltd. (701Search), syarikat berpangkalan di Singapura yang turut menjalin usaha sama dengan SPH and Schibsted. Selain Mudah, laman web Asia termasuk Berniaga.com di Indonesia, AyosDito.ph (Filipina) dan Dinkos.com.au (Australia).


Kepelbagaian produk

Dimulakan tanpa meletakkan kategori khusus, kini pelanggan boleh memilih kategori antaranya elektronik, hartanah, pekerjaan, barangan peribadi, kenderaan, hobi, sukan dan perkhidmatan yang turut dikecilkan mengikut kategori negeri-negeri.

“Bagi setiap kategori itu sendiri, pelanggan yang ingin mendapatkan barangan sama ada barangan baru atau terpakai dapat membuat pilihan mengikut bajet mereka dan dapat berurusan terus dengan penjual tanpa campur tangan pihak Mudah.

“Kami hanya menyediakan medium dan tidak terbabit dengan sebarang proses transaksi. Justeru, proses perdagangan menjadi lebih mudah,” katanya.

Selain itu jelasnya, kategori pekerjaan yang merupakan antara kategori yang baru merangkumi aspek yang lebih luas. Ia tidak menumpu kepada pekerjaan kolar putih semata-mata.

“Di Mudah, pekerjaan kategori kolar biru seperti guru tuisyen, tutor dan pekerja am juga boleh didapati. Ia merangkumi aspek yang lebih luas,” katanya.

Menurut Shylendra lagi, pengguna Malaysia kini tidak perlu membuang barangan lama mereka kerana ada pelanggan yang mahukannya pada harga yang berpatutan.

“Jika dahulu barangan lama terus dibuang atau disimpan di dalam stor, kini ia boleh dijual di Mudah pada harga yang lebih murah. Pasti ada pengguna yang mahukannya terutama mereka yang tidak mampu membeli barangan baru yang mahal.

“Barangan terpakai yang paling mendapat sambutan antaranya ialah kenderaan dan barangan elektronik. Kedua-dua item ini mengumpul jumlah pelawat unik masing-masing sebanyak kira-kira dua juta dan sejuta orang Januari lalu,” katanya.

Bagaimanapun katanya, setiap proses jualan dipantau oleh Mudah bagi mengelakkan aktiviti yang tidak dibenarkan. Setiap pengiklanan yang dijalankan turut melalui proses sama.

“Kami mahu mendidik pengguna Mudah supaya menjalankan pengiklanan yang efektif serta dapat mencapai sasarannya. Sebagai contoh, pengiklanan hartanah yang tidak mempunyai gambar, tiada alamat dan maklumat lengkap tidak akan diluluskan.

“Secara tidak langsung, pengguna akan dapat mempelajari kaedah pengiklanan yang berkesan yang dapat menyumbang kepada proses perdagangan yang efisien,” katanya.

Sementara itu, mengulas perancangan masa hadapan, Nathan memberitahu Mudah bakal memperkembangkan kategori item yang membabitkan pelancongan yang kini mendapat sambutan tinggi bagi pasaran pelancongan negara.

- KOSMO!

Syed Ibrahim calon BN Kerdau


BN memilih naib ketua bahagian Umno Kuala Krau Syed Ibrahim Ahmad sebagai calonnya pada pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Kerdau pada 6 Mac ini.

Perkara itu diumumkan oleh Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin di hadapan lebih 4,000 penyokong BN di Dataran Sri Ketumbit, dekat Temerloh.

Berusia 44 tahun, Syed Ibrahim adalah juga Penasihat Agama Menteri Besar Pahang, Datuk Seri Adnan Yaakob.

Pemilihan anak jati tempatan berkelulusan dari Universiti Al-Azhar itu dipercayai mampu mempertahankan kerusi BN pada pilihan raya kecil ke-16 negara selepas pilihan raya umum 2008.

Muhyiddin ketika mengumumkan calon BN itu, berkata pemilihan Syed Ibrahim dibuat selepas melalui beberapa saringan di peringkat bahagian Umno dan badan perhubungan Umno negeri sebelum diputuskan pucuk pimpinan.

"Selepas melalui beberapa saringan, Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak telah memutuskan calon berkenaan dua hari lalu," kata Muhyiddin. 


Kerusi DUN Kerdau kosong berikutan kematian penyandangnya Datuk Zaharuddin Abu Kassim, 63, dari BN pada 12 Februari lalu.

Pada pilihan raya umum 2008, Zaharuddin menewaskan calon PAS, Hassanuddin Salim, dengan majoriti 1,615 undi.

Suruhanjaya Pilihan Raya menetapkan 26 Feb ini sebagai tarikh penamaan calon manakala pengundian ditetapkan pada 6 Mac.

Turut hadir pada majlis pengumuman calon BN itu Menteri Besar Pahang Datuk Seri Adnan Yaakob, Timbalan Presiden MCA Datuk Seri Liow Tiong Lai, Presiden MIC Datuk G Palanivel, Presiden Gerakan Tan Sri Dr Koh Tsu Koon, Presiden Parti Progresif Penduduk Datuk M Kayveas serta pemimpin-pemimpin parti komponen BN dan Umno peringkat negeri Pahang.

Muhyiddin berkata semua pihak perlu akur dengan calon yang diumumkan bertanding di kerusi DUN berkenaan.

"Terimalah dengan ikhlas, terimalah calon kita dengan semangat perpaduan, kerana apa yang paling penting ialah parti Umno dan BN, dan bukannya calon," katanya. 


SUMBER- MALAYSIAKINI

Sakit Tangan Aku

Petang-petang ni kena keluar beli gas plak...sakit tangan aku...tangan aku yang pernah patah masih tak dapat wat kerja kuat...walaupun pembedahan tu sejak tahun 1992 lagi...tapi kekuatan tangan tak boleh nak wat gagah...kenapa aku boleh patah tangan?...ni kes degil dan tak dengar kata punya pasal...standard la time budak2 dulu...mak dah kata tak payah pi tapi aku pegi gak...last-last basikal yang BMX yang aku bawak masuk longkang..hahha...dan tangan aku kemungkinan terhentak dengan kuat...mula-mula tangan tak sakit..kira cool lagi la time balik tu...tapi selepas seminggu tangan kanan aku rasa makin membengkak...sakit woo...last-last pergi gak scan kat klinik dan aku disah mengalami patah tulang...jadi aku dibawa ke hospital kerajaan pada awalnya tapi oleh kerana tempoh menunggu yang lama amat aku dibawa ke Pusat Rawatan Islam(Hospital Swasta).Disitu lah tangan aku dibedah untuk diletak plat skru untuk membetulkan tangan aku yang patah..dan dekat 2 bulan juga aku cuti untuk tahun tu...dan 2 bulan lagi masa untuk mengeluarkan besi tu semula.

Moral of the story:
1.Dengar kata mak
2.Jangan Berlumba time bawak basikal
3.Makan dulu sebelum keluar(kemungkinan aku pitam sebenarnya time tu)

Majlis maulidur rasul di kelantan

Malam ni ada majlis maulidur rasul kat rumah di kelantan,masing-masing tengah sibuk menyediakan macam2 benda.bunga rampai la,makanan la,dan pi menjemput orang kampung .
Sent from my Nokia phone

Tuesday, February 22, 2011

Sejarah Internet--dari tahun 1962 hingga sekarang

Sejarah Internet--dari tahun 1962 hingga sekarang
p.s:Klik atas gambar untuk besarkan

Cara-Cara Memakai Tie@tali leher

Cara-Cara Memakai Tie@tali leher
Sesuai untuk si lelaki dan juga untuk perempuan pelajari.Boleh ikat untuk suami yer

Attention:-- Here are some things you may not know about Maybank's brand new Maybankard yet. First of all, do you know that all it takes is just a click of a button and 2 new Maybankards will be delivered to your doorstep? Secondly, there's no annual fee at all for Maybankard, forever! And third, with Maybankard, you can start to buy stuffs through online now and you will get 5% cash back. That's like earning money by spending. I bet you didn't know about all these, do you?

Jawapan Saya kepada Artikel JANGAN GUNAKAN PERKATAAN "SALAM" by Mohd Fadli Yusof

PROFILE FB Mohd Fadli Yusof http://www.facebook.com/mfadli11

Assalamualaikum, Beberapa hari kebelakangan ini tersebar artikel bertajuk JANGAN GUNAKAN PERKATAAN "SALAM", yang dipanjangkan oleh orang yang berlainan. (juga di sini)

Mengapa sampai melarang menggunakan perkataan SALAM?

Perkataan SALAM atau AS SALAM tiada salahnya, malah merupakan salah satu Asmaul Husna. Saya tidak tahu siapa penulis asal artikel ini, yang sangat mengelirukan, kerana ramai yang telah copy & paste dan menyebarkannya. Yang pasti ia bukan bersumber dari Ustaz Zawawi, hanya kata-kata beliau digunakan dalam artikel ini.

Terjemahan ayatnya pun tidak lengkap...terus saja dimaksudkan SALAM itu sebagai SELAMAT TINGGAL...lalu diajak semua orang agar JANGAN GUNAKAN PERKATAAN "SALAM". 

Penulisnya menulis: 
JANGAN GUNAKAN PERKATAAN "SALAM"

بِسْــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

SIAPA YANG MENGGUNAKAN PERKATAAN "SALAM"? apakah maksud disebaliknya??

Maka berpalinglah (hai Muhammad) dari mereka dan katakanlah:"Salam (selamat tinggal)".

Kelak mereka akan mengetahui (nasib mereka yangburuk). (QS. 43:89)


فَٱصۡفَحۡ عَنۡہُمۡ وَقُلۡ سَلَـٰمٌ۬‌ۚ فَسَوۡفَ يَعۡلَمُونَ

Terjemahan ayat yang lengkap seperti berikut: (Tuhan menjawab rayuannya dengan berfirman): "Jika demikian, maka janganlah engkau (wahai Muhammad) hiraukan mereka, dan katakanlah: ` Selamat tinggallah! ' Kemudian mereka akan mengetahui kelak (akibat keingkarannya)! " (Az-Zukhruf 43:89)

Salam maksudnya selamat, dalam terjemahan ayat ini, "salam" bermaksud ucapan selamat tinggal, namun ia tetap sebagai doa keselamatan bagi mereka, agar di suatu masa mereka yang engkar itu akan sedar. Ini dikategorikan oleh ulama tafsir sebagai salam al-Musalamah/al-Mutarakah; iaitu bermaksud selamat tinggal. Sementara salam bagi orang-orang mukmin disebut sebagai salam at-Tahiyyah; iaitu bermaksud mendoakan keselamatan dan keamanan. 

Mana boleh kita mengajak orang ramai agar jangan guna kalimah salam, sedangkan salam merupakan salah satu asmaul husna, dan banyak ayat-ayat yang menggunakan perkataan salam untuk mengucap takzim kepada para Nabi. Malah perkataan SALAM itu dari Allah SWT. 

سَلَـٰمٌ۬ قَوۡلاً۬ مِّن رَّبٍّ۬ رَّحِيمٍ۬

Salam sejahtera dari Tuhan Yang Maha Mengasihani. (Yaa Siin 36:58) 

Sebagai contoh, saya memetik beberapa ayat Al Quran:

وَإِذَا حُيِّيتُم بِتَحِيَّةٍ۬ فَحَيُّواْ بِأَحۡسَنَ مِنۡہَآ أَوۡ رُدُّوهَآ‌ۗ إِنَّ ٱللَّهَ كَانَ عَلَىٰ كُلِّ شَىۡءٍ حَسِيبًا 

Dan apabila kamu diberikan penghormatan dengan sesuatu ucapan hormat (seperti memberi salam), maka balaslah penghormatan itu dengan yang lebih baik daripadanya, atau balaslah dia (dengan cara yang sama). Sesungguhnya Allah sentiasa menghitung tiap-tiap sesuatu. (An-Nisaa' 4:86)

إِذۡ دَخَلُواْ عَلَيۡهِ فَقَالُواْ سَلَـٰمً۬ا قَالَ إِنَّا مِنكُمۡ وَجِلُونَ

Ketika mereka masuk mendapatkannya lalu memberi salam dengan berkata: "Selamat sejahtera kepadamu!" Ia berkata: "Sesungguhnya kami berasa takut kepada kamu". (Al-Hijr 15:52)

 سَلَـٰمٌ عَلَىٰ نُوحٍ۬ فِى ٱلۡعَـٰلَمِينَ  

"Salam sejahtera kepada Nabi Nuh dalam kalangan penduduk seluruh alam ! " (As-Saaffaat 37:79)

سَلَـٰمٌ عَلَىٰٓ إِبۡرَٲهِيمَ

"Salam sejahtera kepada Nabi Ibrahim!". (As-Saaffaat 37:109)

Penulis-penulis artikel ini menggunakan kenyataan Al Fadhil Ustaz Zawawi sebagai menguatkan hujahnya, sedangkan tiada kaitan perenggan yang pertama dengan kenyataan Ustaz Zawawi, malah menggunakan gambar Ustaz Zawawi lagi...sangat mengelirukan.

Kita sering berselawat dan memberi salam kepada Rasulullah SAW dengan ucapan, 

الصلوة والسلام عليك يا رسول الله، الصلوة والسلام عليك يا حبيب الله


Selawat dan SALAM ke atasmu wahai Rasulullah..
Selawat dan SALAM ke atasmu wahai Kekasih Allah..

Allah SWT memerintahkan kita berselawat dan mengucap SALAM kepada Rasulullah SAW, maksud firman Allah SWT,

إِنَّ ٱللَّهَ وَمَلَـٰٓٮِٕڪَتَهُ ۥ يُصَلُّونَ عَلَى ٱلنَّبِىِّۚ يَـٰٓأَيُّہَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ صَلُّواْ عَلَيۡهِ وَسَلِّمُواْ تَسۡلِيمًا

"Sesungguhnya Allah dan malaikatNya berselawat (memberi segala penghormatan dan kebaikan) kepada Nabi (Muhammad SAW); wahai orang-orang yang beriman berselawatlah kamu kepadanya serta ucapkanlah SALAM sejahtera dengan penghormatan yang sepenuhnya. (Al-Ahzaab 33:56)

“Tiga perkara yang boleh mengeratkan persahabatan dengan saudaramu iaitu memberi SALAM apabila bertemu dengannya dan menyediakan tempat duduknya dalam sesuatu majlis serta panggilah ia dengan nama yang paling disenanginya.” [Riwayat Al-Tabrani]

Adakah SALAM di sini bermaksud "SELAMAT TINGGAL"?

p/s: Untuk mendapat ayat-ayat yang menggunakan perkataan SALAM, sila layari www.surah.my, cari ayat guna keyword SALAM, tidak kurang 20 ayat terdapat perkataan SALAM.

Monday, February 21, 2011

Bisnes kad online teratak bonda

Selepas seminggu membuat tempahan kad bisnes bagi rumah tumpangan teratak bonda akhirnya kad yang ditempah sampai jugak melalui courier skynet.kad yang berharga rm65 untuk 300 Keping.kad agak cantik sebab dia guna kertas matte yg licin(utk print double side),senang2 korang view sendiri kat http://bisneskadonline.com/
Sent from my Nokia c6-01 phone

Sunday, February 20, 2011

[20022011]Traffik Web hafeez.my melonjak ke 8808 viewer

Sudah tiga tahun aku buat blog ini,dari domain www.teratakkuning.blogspot bertukar ke www.teratak.com dan akhir menggunakan domain sekarang iaitu www.hafeez.my.Traffic sebanyak 8000 lebih ini tidak begitu berapa membanggakan aku.Dalam masa tiga tahun hanya 1 tahun aku menjadi BLOGGER yang AKTIF..InsyAllah tahun ini aku cuba mengaktifkan kembali blog ku...Target traficc mencecah 10000 viewer pada akhir bulan ini.Terimakasih juga kepada abg ben dengan bantuan dia aku dapat 1000 viewer dalam masa 3 hari...mantap betul abg ben nyer blog tu...korang selalu-selalu la jenguk abg ben kat http://www.benashaari.com.

Saturday, February 19, 2011

Masjid Datuk K dan Datuk Siti Nurhaliza di Kg.Permatang Pasir,Kedah


Masjid ini diberi nama Masjid Al-Khalidiah dan merupakan salah satu impian Datuk Siti dan Datuk K. Abang Nara rasa hanya tinggal 1 lagi impian Datuk Siti yang belum tercapai. Semua orang pun rasanya tahu kot. Semoga impian beliau yang satu lagi itu dipermudahkan dengan terbinanya masjid untuk kegunaan orang ramai ini.
Lagi gambar Masjid Al-Khalidiah dengan membaca entri  ini sepenuhnya.
Dlm perjalanan ke masjid bersama ibu tercinta

Masjid Siti Dan Datuk K:Pandangan dari Luar

Masjid Siti Dan Datuk K:Pandangan dari Dalam